1 Music Telescope: Spacemen 3 - "Playing With Fire"

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Spacemen 3 - "Playing With Fire"





Released: 1988
Label: Fire Records (FIRE LP 16)


Tracklist
A1 - Honey
A2 - Come Down Softly To My Soul
A3 - How Does It Feel?
A4 - I Believe It
A5 - Revolution
B1 - Let Me Down Gently
B2 - So Hot (Wash Away All Of My Tears)
B3 - Suicide
B4 - Lord Can You Hear Me?


Το 1988 οι Spacemen 3 αφήνουν τη Glass και υπογράφουν στη Fire Records. Στο τέλος της χρονιάς, το γκρουπ κυκλοφορεί το single που θα εκτινάξει την φήμη του. Είναι το“Revolution”, ένα μουσικό κομμάτι με διαφορετικές ηχητικές συνιστώσες. Από τη μία ο επιθετικός ήχος του Detroit στα τέλη των ’60s με αρχές των ’70s και από την άλλη ο στρωτός minimal ήχος των Hawkwind. Πλαισιωμένο απο τα “Che” (που αποτελεί τρομερή διασκευή στο classic των Suicide) και “May The Circle Be Unbroken”, το single θα προκαλέσει πάταγο στη δισκογραφία.

Το Playing With Fire LP (ο τίτλος αποτελεί πιθανότατα σχόλιο για τη νέα τους εταιρεία) της επόμενης χρονιάς θα βασιστεί σε αυτά ακριβώς τα πρότυπα. Το μελωδικό “Honey” με τις ανάστροφες ταινίες, το “Come Down Softly To My Soul” με τα μελωδικά space κιθαριστικά τσιμπήματα, το αφαιρετικό οκτάλεπτο “How Does It Feel?“, το λυσεργικό “I Believe It”, φυσικά τα ασύλληπτα “Revolution“και “Suicide” (αυτό το τελευταίο, ως φόρο τιμής στο Νεοϋορκέζικο ντουέτο που αποτέλεσε υπέρτατη επιρροή), το γαλήνιο “So Hot (Wash Away All Of My Tears)”. Το Playing With Fire αποτελεί την κορωνίδα της δημιουργίας του γκρουπ και η επιτυχία του θα υποχρεώσει την εταιρεία τους να κυκλοφορήσει όλα τα προηγούμενα album τους.

Όπως συνηθίζεται όμως, η επιτυχία σέρνει μαζί της και πολλά προβλήματα. Οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο κινητήριων μοχλών του συγκροτήματος, του Sonic Boom και του Jason Pierce, οδηγεί τον πρώτο να κυκλοφορήσει ένα προσωπικό 12ιντσο στη Silvertone (το “Angel“) και λίγο αργότερα το solo album με τον τίτλο Spectrum.


Υ.Γ.___Το 12ιντσο του γκρουπ “Hypnotized/Just To See You Smile/The World Is Dying”, προδιαθέτει για ένα εξαιρετικό επερχόμενο album. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι ακριβώς...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου